Vælg en side

Vil du gerne have råd til en fed ferie i år? Det kræver, at du ofrer lidt i din hverdag, hvis du skal have samlet en opsparing sammen til ferien.

Dog behøver det ikke blive pinefuldt at spare penge sammen. Der er nogle smarte tips og tricks, som du kan bruge til at skrabe lidt ekstra kroner sammen – og vi har svarene til dig i denne artikel.

Energibesparelser

Energipriserne er noget, som tager hårdt på budgettet. Heldigvis er der nogle tricks, som du kan benytte, for at holde forbruget nede:

  • Lad være med at lade mobilen op om natten
  • Skift til LED pærer
  • Brug stikdåser med tænd/sluk knap
  • Køb hvidevarer med energimærker
  • Fyld vaskemaskinen op
  • Hæng tøjet til tørre i stedet for at putte det i tørretumbleren

Spar på madbudgettet

Selvom du handler billigt ind, så kan madbudgettet hurtigt løbe op. Det skyldes ofte, at vi laver mange impulskøb, når vi går ned og handler.

I stedet for at handle ind til aftensmad hver dag, så lav en madplan og få handlet stort ind til hele ugen.

Når du følger en plan, så kommer du ikke til at rende frem og tilbage i Føtex efter madvarer. Det er nemlig på de små indkøb, at man ofte kommer til at falde i impulskøb-fælden.

Spar på transport

Transport er uhyggelig dyrt her i Danmark. Du kan spare flere tusinde kroner hver måned, hvis du snupper cyklen på arbejdet eller i skole (hvis du kan). Hvis du bor for langt væk til at cykle, så se om du har en ven eller kollega, som du måske kan køre med i stedet for at tage det offentlige.

Spar på dine forsikringer

Kig dine forsikringer igennem og overvej, om det er tid til at skifte hest. Forsikringsselskaber er altid i konkurrence med hinanden, derfor kan du eventuelt finde et selskab, som er billigere, end det du har nu.

Spar penge på forsikring, så du kan lægge lidt ekstra penge til side sidst på måneden.

Ryd op i dine abonnementer

Abonnerer du på 4 forskellige streamingtjenester? Betaler du for Spotify, men hører mest podcast på en gratis app? Kig dine abonnementer igennem og se, om du kan skære en eller to fra.

Du kan også undersøge om du kan slå abonnementet sammen med andre. Du kan for eksempel spare penge ved at åbne en Spotify duo account med en af dine venner.